Thai Food

2553-07-29

Thai Food Recipes ต้มข่าไก่่ [ COCONUT MILK SOUP WITH CHICKEN ]

COCONUT MILK SOUP WITH CHICKEN
[ thai food : tom kha kai ]

Thai Recipe Ingredients

* 2 cups coconut milk

* 1 cup chicken stock

* 2-3 medium pieces fresh galangal, peeled and sliced

* 3 chicken breast fillets (cut into well pieces)

* 2 teaspoons chilies, finely chopped

* 1 tablespoon fish sauce

* 1 teaspoon sugar

* 1/2 cup fresh coriander leaves

* 5 coriander leaves for garnish


Thai Food Preparations

1. Add coconut milk, chicken stock and galangal in a pan.

2. Bring to boil and simmer over low heat for 8 minutes, stirring occasionally.

3. Add chicken pieces and chilli to pan, simmer for another 6 minutes.

Continue stirring until cooked and all ingredients mixed well.

4. Season with fish sauce and sugar.Add coriander leaves Before serving,

garnished with remaining coriander leaves.

(For 2 Serving)

__________________________________________________________________

Thai Language
ต้มข่าไก่่
[ COCONUT MILK SOUP WITH CHICKEN ]


เครื่องปรุง + ส่วนผสม

* เนื้ออกไก่ 3 ชิ้น (หั่นเป็นชิ้นพอดีคำ)

* กะทิ 2 ถ้วยตวง

* น้ำซุปไก่ 1 ถ้วยตวง

* ข่าขนาดกลาง 2-3 ชิ้น (ปอกเปลือกและหั่นบางๆ)

* พริกขี้หนูซอยละเอียด 1 ช้อนโต๊ะ

* น้ำปลา 1 ช้อนโต๊ะ

* น้ำตาล 1 ช้อนชา

* ใบผักชี 1/2 ถ้วยตวง (สำหรับแต่งหน้า)


วิธีทำทีละขั้นตอน

1. ใส่กะทิและน้ำซุปไก่ลงในหม้อและนำไปตั้งไฟร้อนปานกลาง

2. ต้มประมาณ 8 นาที และคนเป็นครั้งคราว

3. ใส่เนื้อไก่และพริกลงไปในหม้อ ต้มต่อไปอีกประมาณ 6 นาที คนต่อไปจนเนื้อไก่สุกดี

4. ปรุงรสด้วยน้ำปลาและน้ำตาล จากนั้นใส่ผักชีแล้วจึงเสิรฟพร้อมข้าวสวยร้อนๆ

(สำหรับ 2 ท่าน)






ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น