Thai Food

2553-08-03

Thai Food Recipes ยำวุ้นเส้น [ THAI VERMICELLI SALAD WITH PRAWN ]

THAI VERMICELLI SALAD WITH PRAWN
[ thai food : yum woon sen ]


Thai Recipe Ingredients

* 10 medium size shrimps

* 100 grams ground pork

* 40 grams mushroom

* 20 grams chinese celery, cut into 1" long

* 1 onion, sliced

* 2 tomatoes, sliced

* 20 grams shallot, sliced

* 6 chilies, coarsely chopped

* 40 grams glass noodle

* 4 tablespoons fish sauce

* 1 tablespoon sugar

* 5 tablespoons lime juice


Thai Food Preparations

1. blanch pork and shrimp in boiling water, drain

2. blanch mushroom and glass noodle until soft, set aside

3. Mix all ingredients in a big bowl, then season with fish sauce,

sugar and lime juice.Transfer to a serving dish.

Serve immediately with fresh vegetable such as cabbage,cucumber, string bean, etc.

(For 2 Serving)

__________________________________________________________________
Thai Language

ยำวุ้นเส้น
[ THAI VERMICELLI SALAD WITH PRAWN ]

เครื่องปรุง + ส่วนผสม

* กุ้งขนาดกลาง 10 ตัว (ล้างทำความสะอาดและปอกเปลือก)

* หมูสับ 100 กรัม

* คึ้นช่าย 20 กรัม (หั่นความยาวประมาณ 1 นิ้ว)

* หัวหอมใหญ่ 1 หัว (หั่นเป็นชิ้น)

* มะเขือเทศ 2 ลูก (หั่นเป็นชิ้น)

* หอมแดงซอย 20 กรัม

* พริกขี้หนูหั่นหยาบ 5 เม็ด

* วุ้นเส้น 40 กรัม

* น้ำปลา 4 ช้อนโต๊ะ

* น้ำตาล 1 ช้อนโต๊ะ

* น้ำมะนาว 5 ช้อนโต๊ะ


วิธีทำทีละขั้นตอน

1. นำหมูสับและกุ้งที่แกะแล้วไปลวกในน้ำร้อนจนสุก สะเด็ดน้ำให้แห้ง

2. จากนั้นนำวุ้นเส้นไปลวกน้ำร้อนจนนุ่ม จึงตักออกและทิ้งไว้ให้สะเด็ดน้ำ

3. ผสมเครื่องปรุงทั้งหมดลงในชามขนาดใหญ่ ปรุงรสด้วยน้ำปลา, น้ำตาลและน้ำมะนาว

ตักใส่จานเสิรฟ แต่งหน้าด้วยผักสด (กะหล่ำปลีซอย, แตงกวา, ถั่วฝักยาว, เป็นต้น)

(สำหรับ 2 ท่าน)