Thai Food

2553-08-05

Thai Food Recipes หมูผัดเปรี้ยวหวาน [ SWEET AND SOUR SAUCE FRIED WITH PORK ]

SWEET AND SOUR SAUCE FRIED WITH PORK
[ thai food : moo pad preaw wan ]

Thai Recipe Ingredients

* 400 grams of pork, cut into bite sized pieces

* 3 tablespoons evaporated milk

* 1 cup all purpose flour

* 1/2 cup plum sauce

* 1/3 cup sugar

* 1 onion, sliced

* 2 tomatoes, sliced

* 5 pieces pineapple, cut into small cubes

* 1 tablespoon soy sauce

* 1/2 teaspoon concentrated tamarind paste

* 1 cup vegetable oil for deep frying


Thai Food Preparations

1. Cut pork into bite sized pieces, add evaporated milk

and allow marinating for 2 hours.

After marinated time, put all purpose flour in a plate,

add marinated pork and toss until flour coats on pork surface.

2. Heat oil in a pan on medium heat, when oil is hot,

add pork and deep-fry until cooked. Drain on paper towel.

3. Add plum sauce and sugar in another wok on medium-low heat,

stir until sugar dissolved, add soy sauce and tamarind paste, mix well.

4. Add fried pork, onion, sliced tomatoes, pineapples in sweet & sour sauce,

continue stirring in the sauce until they stick together. Transfer to a serving dish.

(For 2 Serving)

__________________________________________________________________

Thai Language

หมูผัดเปรี้ยวหวาน
[ SWEET AND SOUR SAUCE FRIED WITH PORK ]

เครื่องปรุง + ส่วนผสม

* เนื้อหมูหั่นเป็นชิ้นพอดีคำ 400 กรัม

* นมจืด 3 ช้อนโต๊ะ

* แป้งอเนกประสงค์ 1 ถ้วยตวง

* ซ๊อสบ๊วย 1/2 ถ้วยตวง

* น้ำตาล 1/3 ถ้วยตวง

* หัวหอมใหญ่ 1 ลูก (หั่นเป็นชิ้น)

* มะเขือเทศ 2 ลูก (หั่นเป็นชิ้น)

* สัปปะรด 5 ชิ้น (หั่นเป็นชิ้นพอดีคำ)

* ซ๊อสถั่วเหลือง 1 ช้อนโต๊ะ

* น้ำมะขามเปียก 1/2 ช้อนโตีะ

* น้ำมันพืช 1 ถ้วยตวง (สำหรับทอด)


วิธีทำทีละขั้นตอน

1. นำเนื้อหมูไปหมักกับนมประมาณ 2 ชั่วโมง จากนั้นนำแป้งอเนกประสงค์ไปใส่ในจานแบน

นำเนื้อหมูที่หมักแล้วไปเคล้าในแป้งสลับไปสลับมาจนแป้งเคลือบทั่วผิวหมู

2. ตั้งน้ำมันในกระทะจนร้อน จากนั้นนำหมูที่ชุบแป้งแล้วไปทอด (ใช้ไฟปานกลาง)

เมื่อสุกนำหมูที่ทอดไปวางบนกระดาษซับมัน

3. นำซ๊อสบ๊วยและน้ำตาลผสมกันในกระทะอีกใบ และนำไปตั้งบนไฟอ่อนๆ

คนเรื่อยๆจนน้ำตาลละลายดี เติมซ๊อสถั่วเหลืองและน้ำมะขามลงไป คนจนผสมกันทั่ว

4. ใส่เนื้อหมูที่ทอดแล้ว, หัวหอมใหญ่, มะเขือเทศ, สัปปะรด ลงไปในกระทะ

ผัดจนเคล้ากันทั่วปิดไฟและตักใส่จานเสิรฟ เสิรฟพร้อมกับข้าวสวยร้อนๆ

(สำหรับ 2 ท่าน)




ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น