INGREDIENTS MASSAMUN CURRY PASTE
* 3 large dried red spur chilies, seeded and soaked
* 5 roasted shallots, sliced
* 2 bulbs roasted garlic
* 1 teaspoon finely sliced galangal
* 1 teaspoon lemon grass, sliced
* 1 teaspoon ground roasted coriander seeds
* 1 teaspoon ground roasted cumin
* 2 ground roasted cloves
* 1 teaspoon white pepper
* 1 teaspoon salt
* 1 teaspoon shrimp paste
PREPARATIONS MASSAMUN CURRY PASTE
1. Pound dried chilies and salt together well.
Add galangal, lemon grass and pound until mixed well.
2. Add roasted garlic, roasted shallots, coriander seeds, cumin, pepper,
cloves and shrimp paste, continue pounding until smooth and fine.
* MUSSUMAN CURRY PASTE : Always use for cooking MUSSAMUN CURRY dish such as Mussamun Beef Curry
__________________________________________________________________
MASSAMUN CURRY PASTE
ส่วนผสม น้ำพริกแกงมัสมั่น
• เกลือป่น 1 ช้อนชา
• ข่าแก่หั่นละเอียดคั่ว 1 ช้อนชา
• ตะไคร้ซอยคั่ว 1 ช้อนโต๊ะ
• กระเทียมเผา 2 หัว
• หอมแดงเผา 5 หัว
• ลูกผักชีคั่วป่น 1 ช้อนโต๊ะ
• ยี่หร่าคั่วป่น 1 ช้อนชา
• พริกไทยป่น 1 ช้อนชา
• กานพลูคั่วป่น 2 ดอก
• กะปิ 1 ช้อนชา
วิธีทำ น้ำพริกแกงมัสมั่น
1. โขลกพริกแห้งกับเกลือเข้าด้วยกันให้ละเอียด
ใส่ข่า ตะไคร้ โขลกต่อให้ละเอียด
2. ใส่กระเทียมและหอมแดงเผา โขกต่อให้ละเอียด
3. ใส่ลูกผักชี ยี่หร่า พริกไทย กานพลู และกะปิ โขลกให้เข้ากัน
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น